Stoeterij Danielle Joosten


De pensionstalling

Stoeterij Daniëlle Joosten biedt u de mogelijkheid aan tot het huren van een of meerdere stallen, en waarbij u uiteraard van alle mogelijkheden die de stoeterij heeft  kunt profiteren. Natuurlijk wordt dit omkaderd met een reglement en bedrijfsregels, maar dit is een behoud voor u zelf, uw paard, het bedrijf en voor iedereen. Regels geven immers duidelijkheid en rust.Middels een eigen weg door de weilanden, uitkomende aan het prachtige natuurgebied de Hoge Kempen is dit de ideale plaats voor de recreatieruiter. Ook voor de beginnende als de gevorderde wedstrijd ruiter,is dit de ideale plaats, gezien het feit dat alle benodigde materialen alsook de infrastructuur en kennis aanwezig en werkende is.Voor professionele mensen die meerdere stallen huren, worden in de stalprijzen tegemoet gekomen alsook in de vorm van openings tijden, en in een persoonlijk gesprek kunnen we daar ook nog veel maatwerk in leveren.

De stallen

Zoals gezegd in het openingswoord, het streven naar een paardvriendelijk karakter en het welzijn van paard en pony. Dit komt mede ook tot uitdrukking in de stallen d.m.v. hoge boxen, zodat een optimale ventilatie mogelijk is.Het dak is geïsoleerd, waardoor het in de stallen zowel in de zomer als in de wintertijd voor de paarden een zeer aangename temperatuur is, wat ook betekent een frisse en heldere lucht. Voor het sociale aspect van het paard of pony is elke stalruimte voorzien van een luik, deels aan de gangzijde en deels aan de buitenzijde.De stallen zijn ruim van opzet, zodat er voldoende bewegingsruimte voor de paarden is.

De wasplaats en het solarium

Wasplaats.

In het middelste gedeelte van de stallen ligt een ruime wasplaats met warm en koud water. Deze ruimte is volledig betegeld, wat de orde en netheid en hygiëne alleen maar ten goede komt . Aan de linker zijde van de wasplaats zit een verstelbare veiligheidsbeugel, wat heel toepasselijk en gemakkelijk kan zijn bij jonge paarden, alsook aan de rechterzijde een verstelbare wand, zodat de ruimte dan groter wordt.

Solarium.

Direct gelegen langs de wasplaats hangt het solarium, deze kan gebruikt worden door het betalen van een meerprijs per maand, of afzonderlijk. Het solarium zorgt ervoor dat uw paard zich sneller herstelt na zware inspanningen, alsook dat uw paard sneller droog is na arbeid en na het afspoelen.

De zadelkamer

Direct gelegen langs de wasplaats en solarium is de zadelkamer. Een goede vochtvrije en bewaakte zadelkamer is een “must” en absoluut geen overbodige luxe .Ook hier is warm en koud water aanwezig.

De kantine

Tegenover de binnenpiste is een ruimte vrijgemaakt daar waar men in alle rust, zaken kunt bespreken, of kunt napraten, met of zonder consumptie.(geen verplichting)met als extra in de  wintertijd warme chocomel en zomertijd gekoelde diverse frisdranken (geen alcoholische dranken) en alles op basis van zelfbediening. De consumptie prijzen zijn laag en op basis van inkoopprijs.

De voeding

Een van de belangrijke aspecten van het bedrijf, zo niet het belangrijkste is de voeding. Gezien het feit dat de stoeterij een familie bedrijf is, en niet aangewezen zijn op externe krachten met wisselende diensten, geeft het ons de mogelijkheid om dit altijd door dezelfde personen te laten gebeuren, het krachtvoer als ook de voordroog. Het krachtvoer is een basisvoer voor paarden met een middelmatige arbeid, en naargelang de arbeid wordt er bij of afgevoerd De voordroog is grof van structuur en is van uitstekende kwaliteit en wordt op eigen gronden geoogst, waardoor je een constante kwaliteit veel meer in de hand hebt. Met de regelmaat van een klok, wordt er gevoerd, twee maal daags krachtvoer en drie maal daags voordroog.

De verzorging

Het mesten van de stallen, hoort bij Stoeterij Daniëlle Joosten tot de normale dagelijkse werkzaamheden, dus zeven dagen per week en ook op zondag. Bij het uitmesten worden de paarden beurtelings gewisseld in de paddocks of op de wei, zodat elke stal grondig onderhanden genomen kan worden. Het grootste gedeelte van de standaard bodembedekking is tarwestro, hier wordt dan ook de stal rijkelijk mee gevuld, zodat de paarden in de stal bezig kunnen zijn en er geen verveling kan optreden.Op uw verzoek kunnen andere suggesties besproken worden.