Stoeterij Danielle Joosten


Het bedrijf

In het jaar 2001 aangekocht, waarna 7 jaren van investering en renovatie volgde en nu in 2008 uitgegroeid tot een bedrijf dat plaats bied aan 27 paarden, waar dan ook weer evenredig de infrastructuur op afgesteld is. Het bedrijf daar waar Stoeterij Daniëlle Joosten op gevestigd is, heeft een totale oppervlakte van 11 hectare, en al deze gronden grenzen direct aan de paarden infrastructuur, en is er dus sprake van een volledige blokvorming, die de uitbating van het bedrijf ten goede komt.

Binnen piste

Een goede binnenpiste is van groot belang, gezien de vaak grillige weersomstandigheden, laat het vaak de buitentrainingen niet toe. Want een zeer regelmatige en constante training is nu eenmaal van wezenlijk belang, wil men immers vooruitgang boeken. De binnenpiste van 40x20 meter, heeft alle obstakels in zich die men normaal gesproken op een wedstrijd tegen zou kunnen komen, zoals spiegels, diverse vlaggen, muziek, borden, grote haldeuren enz. enz, en gaandeweg kan het paard hier aan wennen, en gaat het beschouwen als de normaalste zaak van de wereld. Een paard trainen in een donkere en asgrauwe omgeving met een ongelijke en stoffige bodem, is verre van ideaal voor mens en paard, alsook voor de gezondheid, laat staan van prestaties leveren. Daarom zijn we bij de inrichting uitgegaan van gezelligheid, veel afwisseling, met vele witte muren, wat weer ruimte, helderheid en frisheid betekent en niet saai. De door het bedrijf zelf samengestelde bodem is van goede kwaliteit, die dagelijks gecontroleerd wordt op vochtigheid, en gelijkheid en zonodig gecorrigeerd.

Buiten piste

In de dressuurtuin waar in het midden van het terrein een piste is gecreëerd van 60x20 meter. Deze piste wordt ingesloten aan een zijde met een haag, en de andere zijdes met wallen, en verder aangevuld met bloemen en planten. De rustige en mooie omgeving, werkt zeer bevorderend voor ruiter en paard. Ook voor eventuele bezoekers zijn er zitplaatsen, met een mooi uitzicht op de weien en bossen.

Stapmolen

De stapmolen is direct gelegen langs de binnenpiste, en bied plaats voor 4 paarden. De buitenzijde alsook de binnenzijde zijn bezet met een hard soort rubbermateriaal,waarbij de hoogte zodanig , dat het sociale aspect niet uit het oog verloren is. Vol automatisch word de looprichting van de paarden ( zowel links als rechts) bepaald.

Longeerplaats

Direct gelegen tussen de buitenpiste en de stapmolen ligt de beveiligde longeer plaats Deze afgebakende ruimte voldoet aan de officiële maatvoering, en is zo opgesteld dat er voldoende uitzicht is.

Paddocks

De paddocks zijn direct gelegen bij de stallen, zodat het even los zetten van de paarden snel kan gebeuren, en toch het toezicht gehouden kan worden.

Weidegang

De mogelijkheid bestaat om uw paard afzonderlijk weidegang te geven, een aantal weiden zijn hier speciaal voor klaar gemaakt (dus niet in groepsverband). Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten ( te nat, te koud en te warm) kan een kort verblijf in de paddocks, s, morgens vroeg of s, avonds laat, een oplossing bieden.

Trailerparking

Voor personen die in het bezit zijn van een eigen trailer, kunnen gebruik maken van de trailerparking.

Boswandeling

Voor ruiter en paard een verademing, doormiddel van een eigen weg via de weilanden, direct uitkomende op het prachtige natuurgebied de Hoge Kempen. Rust, stilte en natuur, een medicijn voor mens en dier.